ХЛІБ - УСЬОМУ ГОЛОВА!

2015-11-13

/Files/images/IMG_20151113_141615.jpg«Хліб - усьому голова» під такою назвою 13 листопада в нашій школі проводено виховний захід.

Хліб! Яке щастя, яке добро, що є хліб на світі! Спочатку він у землі, потім у борошні й нарешті, ми його бачимо на столі. Хліб, народжений працею, зарум’янений, пахучий, вірний наш годувальник. Споконвіку називали хліб святим. Ще з давніх-давен люди складали на честь хліба радісні пісні, де з любов’ю говорилось про святість хлібу, про його велич.

Усе свято супроводжувалося музичним супроводом. Як фонограмами так і живим співом,адже до нас у школу завітав фольклорний гурт сільського будинку культури «Кумоньки-голубоньки», які порадували нас чудовими піснями.

Також до нас завітали справжні українець та українка,які ознайомили нас з цікавими притчами і традиціями нашого народу …і не тільки,також вони вручили смачний коровай нашому директору-Валентині Степанівні. І найбільш захоплюючим святковим дійством стало частування гостей короваєм, кренделями,ватрушками,булочками,бубликами. У всіх присутніх залишився чудовий,незабутній,піднесений настрій від перегляду заходу.

Хліб священний лежить на столі —

Запашний і рум’яний, високий.

Знають добре старі і малі,

Що то рук хліборобських неспокій.

Хліб священний лежить на столі,

В нього запах жнив’яного літа.

Хай завжди буде хліб на столі

І, як сонце, сіяє над святом.

/Files/images/IMG_20151113_141536.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 615

Коментарi